این نی، شکر دارد
سه شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۶
به گزارش خبرنگار مدیریت امور فرهنگی دانشگاه، اردوی یک روزه جهت بازدید از مناطق کوهساران قائمشهر به همت مدیریت امور فرهنگی و با مشارکت انجمن علمی پژوهشگری اجتماعی، گروه پژوهشی اقوام و کانون گردشگری در نیمه اول آبان برگزار شد
در این اردو که با هدف آشنایی با فرهنگ و سنن مردم این منطقه و به ویژه آیین سنتی شکر گیری از نیشکر در روستای ریکنده برگزار گردید آقای صادقی از تهیه کنندگان رادیو مازندران و دکتر کوروش غلامی عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی حضور داشتند و پیرامون اماکن تاریخی و تفریحی این منطقه مطالبی ارائه نمودند.
صادقی جهت آشنایی دانشجویان با فرایند شکرگیری از نیشکر گفت: شکر سرخ یا شکر قهوهای که در گویش مازندرانی به «شکر لَلِه» معروف است در روستاهای، ریکنده، کوتنا و ... کشت میشود. ساقه های نیشکر در کارگاههای سنتی و نیمهصنعتی فرآوری شده که علاوه بر شکر از کف آن «دوشاب» یا شیره شکر نیز گرفته میشود. وی به ارزش غذایی شکر سرخ نیز اشاره ای کرد و گفت: املاح موجود در شکر قهوه ای کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم می باشد که هر صد گرم شکر قهوهای حدود 370 کالری دارد درحالی که در شکر سفید این مقدار به 400 کالری میرسد از این جهت برای سلامتی مناسب تر است.
- برچسب ها:
- گردشگری
- ریکنده
- شکرگیری
-
تعداد بازدید: 415